Παρασκευή 6 Ιουλίου 2007

Κάτι για τον άνθρωπο...




Έχοντας ως αφορμή ένα φυλλάδιο που διάβασα και κάποιους ανθρώπους που έχω γνωρίσει σκέφτηκα να γράψω το συγκεκριμένο κείμενο σχετικά με τον άνθρωπο. Εκφράζει τη δική μου άποψη.


Άνθρωπος. Προέρχεται από το άνω + θρώσκω. Σημαίνει αυτός που κοιτάει ψηλά. Λίγο βαρετή δεν είναι αυτή η εξήγηση;
Άνθρωπος είναι αυτός που θέτει ψηλούς στόχους στη ζωή του, που δεν αρκείτε σ’ αυτό που έχει. Διαθέτει φαντασία, δημιουργικότητα, νιώθει την ανάγκη να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο. Βλέπει το απέραντο της γαλάζιας θάλασσας που απλώνεται μπροστά του και νιώθει χαρούμενος. Ονειροπολεί, κάνει σκέψεις που τον απογειώνουν. Φθάνει με το νου του εκεί όπου με το σώμα του δεν θα φτάσει ποτέ κανένα άλλο πλάσμα! Σε μακρινούς γαλαξίες. Πλανιέται τόσο μακριά ή και το αντίθετο. Μπορεί ν βρίσκεται πολύ κοντά. Πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Ποια πραγματικότητα όμως;
Την πραγματικότητα που ο ίδιος δημιουργεί, την πραγματικότητα της σκέψης του, της φαντασίας του, των ονείρων του. Μια πραγματικότητα, έναν κόσμο δηλαδή με τους όρους και κανόνες. Ο μόνος νόμος που ισχύει εκεί είναι η ύπαρξη της αισιοδοξίας γιατί έτσι πρέπει να είναι ο άνθρωπος, αισιόδοξος!
Αυτό είναι ο άνθρωπος και αυτό θα συνεχίσει να είναι όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτούς που έχω γνωρίσει!










Δεν υπάρχουν σχόλια: